Menu
https://www.beukenrodeonderwijs.nl/leerling/procedures/vermoeden-van-middelengebruik
 
 


 

Middelengebruik vermoeden procedure

Middelengebruik bijvoorbeeld drugs/alcohol gaan niet samen met onderwijs, ook niet op Beukenrode Onderwijs. Wanneer een leerling in schooltijd onder invloed is van drugs/alcohol, kunnen er gevaarlijke en ongewenste situaties ontstaan voor de betrokken leerling en voor de omgeving.

Hebben we een ernstig vermoeden dat je middelen hebt gebruikt, dan volgen wij de volgende procedure.

  • We nemen je uit de lesgroep voor een gesprek. In dit gesprek wordt aangehaald hoe gevaarlijk drugsgebruik is en waarom dat niet is te combineren met het volgen van (ons) onderwijs. Vervolgens vragen we naar je middelengebruik.
  • Beweer je dat er geen middelen in het spel zijn, maar dat er andere redenen voor het afwijkende gedrag, dan zal je de gelegenheid krijgen je gelijk aan te tonen met de Dräger DrugCheckTM. Daarover zal eerst contact opgenomen worden met de ouders/verzorgers.
  • Wanneer de test aantoont dat je inderdaad geen drugs gebruikt hebt, is dat voor ons een reden minder om ons zorgen te maken. Wanneer de test uitwijst dat er wel drugs in het spel zijn, dan heb je ons voorgelogen, en is het goed dat we je uit de lessituatie hebben gehaald. De kosten van de Dräger DrugCheckTM (€ 30,00) zullen we in dat laatste geval wel verhalen op jou of je ouders/verzorgers.

Maatregelen voortkomend uit het aangetoonde drugsgebruik zullen wij nemen volgens de daarover opgenomen regels in de schoolgids.

Sitemap | Design | CMSBeukenrode-Onderwijs / Beukenrodelaan 2C, 3941 ZP Doorn / T. 0343 - 413 883 / admin@beukenrodeonderwijs.nl