Menu
https://www.beukenrodeonderwijs.nl/algemeen/gezonde-school
 

Voedingsbeleid volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines  

Beukenrode Onderwijs heeft een omgeving waar gezond eten gemakkelijk is, omdat dit bijdraagt aan de ontwikkeling en leefstijl van onze leerlingen. We maken hiermee de gezonde keuze de makkelijke keuze.

Binnen Beukenrode Onderwijs hebben we niet echt een kantine maar in pauzes kunnen leerlingen gezonde producten kopen of afhalen bij “Het Luik”.

Visie

Binnen Beukenrode Onderwijs vinden we het belangrijk dat het aanbod van "Het Luik" vooral gezondere keuzes biedt. Op school leren de leerlingen over gezond gedrag en in de kantine kunnen zij dit in de praktijk brengen. Zo ontmoeten theorie en praktijk elkaar. Door middel van gratis fruit en/-of groente in de pauzes stimuleren we gezondere keuzes.

De Gezonde Schoolkantine

We werken op onze school volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. “Het Luik” heeft de volgende basis:

“Het Luik” biedt in elke productgroep minstens één betere keuze. Binnen de verschillende aangeboden productgroepen (zoals dranken, brood, zuivel, etc.) biedt “Het Luik” minstens één betere keuze aan. Dit geldt voor het uitgestalde aanbod. Betere keuzes zijn gedefinieerd door het Voedingscentrum.

Op de opvallende plaatsen liggen betere keuzes
“Het Luik” hanteert deze drie uitstralingspunten:

  1. Op de opvallende plaatsen bij het uitgestalde aanbod staan alleen betere keuzes.
  2. Het groente en fruit ligt op duidelijk zichtbare plaatsen bij “Het Luik”.
  3. Alle gezondere keuzes voldoen aan de richtlijn gezonde schoolkantine.

Beukenrode Onderwijs stimuleert water drinken:

In onze Gezonde School is water altijd beschikbaar, zowel bij het uitgestalde aanbod als in de lokalen. We bieden een watertappunt aan in de pauze.

Onze ambitie

Wij hebben een gouden kantine:

  • Het uitgestalde aanbod bestaat voor minimaal 80% uit betere keuzes.
  • We bieden gratis groente en fruit aan.
  • De aankleding van “Het Luik” stimuleert onbewust om de betere keuze te maken.

Structureel beleid

Samen met onze horecaklassen en docent(en)  brengen wij ieder jaar het aanbod in kaart met de Kantinescan en rapporteren we de uitkomst aan de directie. Daarnaast is ons beleid terug te vinden op de schoolsite.

Sitemap | Design | CMSBeukenrode-Onderwijs / Beukenrodelaan 2C, 3941 ZP Doorn / T. 0343 - 413 883 / admin@beukenrodeonderwijs.nl