Menu
https://www.beukenrodeonderwijs.nl/algemeen
 
 


 

Over Beukenrode Onderwijs

Wij zijn een school voor voortgezet speciaal onderwijs. Wij hebben onze eigen ideeën over de resultaten die we met leerlingen willen bereiken. Beukenrode Onderwijs is een unieke school met een uniek klimaat voor opleiden en opvoeden. Aan een aantal dingen hechten we extra veel waarde, omdat we in de praktijk zien hoe ze kunnen helpen om van je tijd op Beukenrode Onderwijs een succes te maken.

Ten eerste moeten leerlingen zich bij ons op hun plaats voelen en echt deel uitmaken van de school. Vaak heeft de leerling die hier komt voordien in het onderwijs onprettige ervaringen opgedaan. Daarom moet er bij ons ook worden gewerkt aan de onderlinge relaties.

Daarnaast is de samenwerking tussen ouders/verzorgers, de leerling, de school en de eventuele externe begeleiding van levensbelang. Kort gezegd: helder communiceren en het contact goed onderhouden.

Op vorige scholen zijn veel van onze leerlingen vaak aangesproken op hun onvermogen, hun beperkingen en onmogelijkheden. Wij kijken echter het liefst naar de mogelijkheden: de kwaliteiten en talenten die we kunnen helpen ontwikkelen. Daarmee creëren we natuurlijk kansen. Blijven we aandacht geven aan deze punten dan heeft de leerling het meeste profijt van onze school.

"Wij hebben in onze aula een kunstwerk aan de wand. Het stelt een beuk voor, met een dorre, kale kant en een bloeiende kant. Tussen de bladeren van de bloeiende kant verschuilt zich een klein uiltje. Ik vertel ouders en leerlingen dat iedere leerling voor ons  in principe dat kleine wijze uiltje kan zijn. Misschien zit het ergens in jezelf verborgen, maar we streven er naar de leerling tot bloei te laten komen en zo’n wijs uiltje te worden!
Onder het kunstwerk staat de tekst: ‘Alleen vanuit jezelf’. Iedereen van Beukenrode Onderwijs zal de leerling maximaal ondersteunen, maar uiteindelijk moet de leerling het zelf oppakken en zijn eigen kracht laten zien."

Ken je mensen die ooit leerling waren op Beukenrode Onderwijs? Vraag ze hoe ze op hun tijd daar terugkijken. Oud-leerlingen komen regelmatig vol trots vertellen dat zij mede dankzij onze school behoorlijk op de pootjes zijn terechtgekomen. Ons streven is dat alle leerlingen aan het einde van de rit onze school kunnen verlaten met een diploma of met certificaten waarmee ze verder kunnen.

 

Sitemap | Design | CMSBeukenrode-Onderwijs / Beukenrodelaan 2C, 3941 ZP Doorn / T. 0343 - 413 883 / admin@beukenrodeonderwijs.nl